A képzés célja: a hallgatók megismerik a szőlőtermesztés és borászat korszerű technológiáit és elsajátítják a termékpályán működő vállalkozások sikeres gazdálkodáshoz nélkülözhetetlen marketing és menedzsment ismereteket. Az elméleti tudáson túl gyakorlati ismereteket is szereznek, amelyeket saját pincészetükben is tudnak hasznosítani.
Az immár 15 éve népszerű képzésen egyetemi oktatók, kutatóintézetek munkatársai, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának tagjai és sikeres borászati üzemek szakemberei adnak órákat.
A célirányos, gyakorlatias képzés, bor- és piac specifikus tudást ad, miközben az órákon baráti légkör alakul ki, így szinte garantált a képzésen túlmutató kapcsolattartás és szakmai kommunikáció. Az elmúlt másfél évtized tapasztalatai azt mutatják, hogy a hallgatók egymással és az oktatókkal is kiváló szakmai kapcsolatot ápolnak, barátságokat kötnek.
Az oktatás során a képzésben résztvevők elsajátíthatják a világszerte sikeres borászatoknál alkalmazott technológiákat, nemzetközi és magyar pincészetek példáin keresztül, valamint a borinformációs rendszerekben is otthonosan mozoghatnak.
A jelentkezők - a szűkebb értelemben vett szakmai tanulmányokon túl - a napjainkban egyre fontosabb bormarketing területén is új ismereteket szereznek, így tudnak majd a képzés elvégzése után nyitni a piacra, érteni és tudatosan tervezni a borturizmus területét is, hiszen a kiválóan elkészített bort el is kell tudni adni.
Jelentkezés előfeltétele
Bármely alap- vagy mesterképzésben megszerzett oklevéllel (korábban főiskolai vagy egyetemi végzettséggel) rendelkezők jelentkezhetnek a képzésre. Az agrár-, vegyész-, gépész- és biomérnöki oklevéllel rendelkezők „Szőlő- és borgazdasági szakmérnök”, az egyéb oklevéllel rendelkezők „Szőlő- és borgazdasági szaktanácsadó” megnevezésű oklevelet kapnak.
A tanulmányi idő 4 félév, félévenként 2, illetve 3 hetes oktatási idővel. A képzés záróvizsgával és diplomavédéssel zárul.
A képzés kezdete: 2013. szeptember 1.
Jelentkezési határidő: 2013. május 15.
A képzés tandíja: 210 000 Ft /szemeszter.
A jelentkezés módja:
A motivációs levél és diploma másolat elküldése postán az alábbi címre:
BCE Élelmiszertudományi Kar
Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék
Dr. Hajdu Istvánné egyetemi tanár, szakvezető
1118 Budapest, Villányi út 31. G épület 111. szoba
Bővebb felvilágosítás kapható:
Telefon/Fax: 209-0961
Mobil: +36 30 565 2026
E-mail: dalma.balogh@uni-corvinus.hu